Για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Ιουλίου απαιτώντας την αποφυλάκιση του. Πρόκειται για τον τελευταίο (προ)φυλακισμένο συλληφθέντα για τα γεγονότα του Δεκέμβρη. Είναι δηλαδή στις φυλακές εδώ και 7 μήνες, χωρίς δίκη, με όλες τις αιτήσεις του για άρση της προσωρινής του κράτησης να απορρίπτονται.

Αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας εναντίον του είναι το βούλευμα της 8ης Ιουλίου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης του για άλλους 6 μήνες, προσθέτοντας μάλιστα αυθαίρετα και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία στο κατηγορητήριο (ο Θοδωρής κατηγορείται για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα, με μόνους μάρτυρες κατηγορίας δύο άνδρες των ΜΑΤ).

Πρόκειται λοιπόν για έναν όμηρο, αφού στην θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας, η καθεμία που βρέθηκε εκείνες τις μέρες του Δεκέμβρη στους δρόμους.

Πρόκειται ακόμα για μια επίδειξη της σύγχρονης κρατικής καταστολής: όσα κομμάτια της κοινωνίας αγωνίζονται (ή αγωνίστηκαν πρόσφατα) πρέπει να σκύψουν το κεφάλι, να πειθαρχήσουν στην καταπίεση τους. Από τους μετανάστες, που μετά από 20 χρόνια σιωπηρής εκμετάλλευσης κατέβηκαν φέτος στους δρόμους (και πρέπει τώρα να απελαθούν γιατί είναι «λαθραίοι»), μέχρι τους ανθρώπους που στηρίζουν τα εγχειρήματα των καταλήψεων κτιρίων για τη δημιουργία πολιτικών/κοινωνικών χώρων μέσα στις πόλεις μας. Και φυσικά είμαστε όλοι εν δυνάμει επικίνδυνοι. Όλοι όσοι σηκώνουμε κεφάλι και αγωνιζόμαστε (και μάλιστα εν μέσω «κρίσης»): oι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι κάτοικοι στις γειτονιές.

Δεν μας πτοούν. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Θοδωρή. Στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στην πειθαρχική- εκδικητική δίωξη του Θοδωρή αποφασίσαμε μεταξύ των άλλων να διαθέσουμε το υπόλοιπο του ταμείου αλληλεγγύης στους διωκόμενους του Δεκέμβρη (350 Ευρω). Το ζήτημα της άμεσης αποφυλάκισης του δεν μπορεί παρά να είναι ζήτημα όλων των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ